Все про котушечники
- Fisha
- Риба
- Пости в темі: 25
- Подякував: 1637 разів
- Подякували: 4621 разів
Re: Все про котушечники
basf lp35 мав зо 20 шт, проблем не було
але вирішив що не треба десяток видів плівок коли є максел за цілком розумні гроші
але вирішив що не треба десяток видів плівок коли є максел за цілком розумні гроші
-
- Пости в темі: 17
- Подякував: 1 разів
- Подякували: 4 разів
Не сваріться з самого ранку), вже зрозумів що із старих бу тільки макселл, ще головне щоб продавець був порядний бо такому як я, можна свему продати як макселл
- Yuri S
- ветеран
- Пости в темі: 68
- Подякував: 2801 разів
- Подякували: 1871 разів
- Вік: 59
Две басф сыпались страшно, потом самовосстановились. Думаю, что виноват грибок, но сыпающихся нет для эксперимента
Делить по честному - поровну не получится (с)
- Fisha
- Риба
ну так ebay чим не подобається якщо завтра не треба?Andron6630 писав: ↑21 серпня 2024, 10:03 Не сваріться з самого ранку), вже зрозумів що із старих бу тільки макселл, ще головне щоб продавець був порядний бо такому як я, можна свему продати як макселл
-
Я дві сторінки назад написав, початківець, йду вперед у повній темряві і "як сі каже" набиваю шишки. Усім дуже дякую за поради, напевно відправлю у Дніпро на капіталку, після того куплю норманьну плівку макселл, або нову, тоді поговоримо). Але якщо маєте якісь поради і зауваження, прошу писати, можливо гілка трохи оживе, дивлюсь на даний момент по котушечниках всі форуми мертві, немає інтересу, а цей ожив 

- moeller
- слухач
- Пости в темі: 109
- Подякував: 549 разів
- Подякували: 315 разів
Юра , а як вона відновилася , сама по собі?
Один раз купив б/в басф з виду як новий і коробка червона нова також . Але нажаль зберігався не належним чином , мазала плівка головку досить «жирно». Хотів вже попрощатися з нею , але на диво був ну дуже високоякісний запис Луїса Армстронга з мадам , забув іі, жаль стало . Десь начитався, хтось досліди як на кроликах випробовував , і радив запхати таку проблемну плівку в духовку на якийсь час хтось в морозилку . Не пам’ятаю куда я тоді «запхав» але згадую, що частково помогло

- Yuri S
- ветеран
Плівка зберігалася два роки (армія) у знаймої на першому поверсі та аж пропахло від неї сирістю.
Після того дуже мазала (1986 рік). Потім багато переїзжав і аж в 2008 переїхав до своєї останньої хати де штукатурку робив сам з великою частиною вапна. Потім плівка ще років 10 була біля стіни...
Та одного разу поставив послухати, а вона зовсім не маже, стало краще ніж нова свєма.
Ось я і хочу: якусь проблему плівку промити розчином соди, через тиждень ще раз промити, ще через 2-4 тиждня промити в десциляті, потім протерти та добре висушити. Дуже сподіваюсь на добрий результат.
Після того дуже мазала (1986 рік). Потім багато переїзжав і аж в 2008 переїхав до своєї останньої хати де штукатурку робив сам з великою частиною вапна. Потім плівка ще років 10 була біля стіни...
Та одного разу поставив послухати, а вона зовсім не маже, стало краще ніж нова свєма.
Ось я і хочу: якусь проблему плівку промити розчином соди, через тиждень ще раз промити, ще через 2-4 тиждня промити в десциляті, потім протерти та добре висушити. Дуже сподіваюсь на добрий результат.
- Fisha
- Риба
якщо зараз купити плівку яка маже та видержати 20+ років, то до самовідновлення можна і не дотягнути 

-
Дуже прошу, підкажіть будь ласка ще контакти в Дніпро, написав в приватmoeller писав: ↑18 серпня 2024, 18:17 Andron6630, на жаль я у Львові не знаю , є один майстер в Городку, якщо потрібно в нашому районі . Я відправляю майстру в Дніпро , він вже 3шт а 77 налаштував, є в Одесі хороший спеціаліст . Який недолік в вашому а 77? Один плюс , що він простий і надійний, та й з запчастинами немає проблем![]()
- Yuri S
- ветеран
Тому потрібен експерімент. А так можна і не робити, хтось хліба да принесе.
- moeller
- слухач
Я ж вам давніше написав в особисті повідомленняAndron6630 писав: ↑22 серпня 2024, 10:01Дуже прошу, підкажіть будь ласка ще контакти в Дніпро, написав в приватmoeller писав: ↑18 серпня 2024, 18:17 Andron6630, на жаль я у Львові не знаю , є один майстер в Городку, якщо потрібно в нашому районі . Я відправляю майстру в Дніпро , він вже 3шт а 77 налаштував, є в Одесі хороший спеціаліст . Який недолік в вашому а 77? Один плюс , що він простий і надійний, та й з запчастинами немає проблем![]()
-
Порозмовляв з різними майстрами, трохи помучався і подумав, зважив усі плюси і мінуси , і поїхав мій Revox на ремонт і доводку у Чернівці до Сергія, попередній прайс ремонту трохи не дешевий у порівнянні з іншими але обіцяв відчистити, змастити і довести всю механіку, все розібрати і відчистити усі контакти на комутацію, і взагалі довести його до перфектного стану, при умові, що він ще піддається до цього, типу далі буде...
-
- учасник
- Пости в темі: 16
- Подякував: 187 разів
- Подякували: 39 разів
- Вік: 61
максела як бруду, можливо не вічна плівка, але в мене з 150 тільки одна була брак
і нові, і уживані
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... s=2&_dmd=2
[/quote]
Со старых пленок Maxell - номер 1. Потом идут TDK, SONY.
Можно назвать и Scotch, но у него слишком много разновидностей - ни одна у меян не сыпалась
Есть старый Ампекс ( не Black Copat) - с ним тоже все в порядке
і нові, і уживані
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... s=2&_dmd=2
[/quote]
Со старых пленок Maxell - номер 1. Потом идут TDK, SONY.
Можно назвать и Scotch, но у него слишком много разновидностей - ни одна у меян не сыпалась
Есть старый Ампекс ( не Black Copat) - с ним тоже все в порядке
- Yuri S
- ветеран
Був такий Генадій на олх. Робив мені гумку на акаі 265 за 400грн. Мені сподобалось, але треба дуже уважно робити та постійно перевіряти щоб рівненько все було. Нажаль детонацію до заміни і після не вимірював.
- moeller
- слухач
Дочекався другої пари головок , вони з серії двох типів , Din і Nab , з широкою і вузькою доріжками . Ставилися на проф магнітофони таскам br 20 . Поки ще не рідкість, але їх все дальше менше . Одні залишу на запас , другі для,
можна сказати експеримента 
- Mnemonik
- учасник
- Пости в темі: 27
- Подякував: 524 разів
- Подякували: 215 разів
- Вік: 58
Головки А77 до шліфовки.Andron6630 писав: ↑19 серпня 2024, 22:09 За що і мова, щоб для початку зняти параметри а потім щось робити.
Відтворююча: Записуюча: Після шліфовки.
Відтворююча: Записуюча: Результуюча АЧХ КЗВ на плівці Maxell UD 35-90: Все прекрасно шліфується, за деякою інформацією, до 2-х разів. Головне - мати чим, знати як, мати інформацію про процес, ... спілкуватися з однодумцями... і все буде добре.
Для прикладу:
https://www.leson.org/how-to-relap-tape-heads/
https://www.recordist.com/ampex/docs/re ... ronics.pdf
З пов.
-
Нарешті закінчилась епопея з ремонтом мого магнітофона Revox A77, трохи розтягнулось у часі, бо після того як магнітофон приїхав з ремонту і попрацював півтори години здох один індикатор рівня запису а коли я його відкручував і відпаював від тряски перестав працювати і інший(. Індикатори були зняті, відпаяні і поїхали назад на ремонт, один майстру вдалось відремонтувати а інший замінив на бу, далі вже я сам встановлював назад і бавився з калібровкою. Після ремонту магнітофон працює дуже плавно, головки відшліфовані, ролик проточений всі перемикачі і реле відчинені і тд, одним словом Сергій з Чернівців майстер своєї справи і хороша людина, трохи задовбував його запитаннями і різний час доби). Ще заодно прикупив у нього дві хороші стрічки і повикидав усе 'дрантя' яке у мене було, магнітофон відтворює дуже гарно, Сергій позаписував мені трохи на ці стрічки. А у мене щось із якісним записом не дуже виходить, правда записував з стрімера у якого є попередній підсилювач і виставляв сигнал на максимум і трохи запис вийшов з перегрузом, ще маленькі індикатори не дуже зручні, сьогодні попробував виставив сигнал на 50% і запис вийшов значно кращий але все одно трохи не дотягує до того, що записав Сергій,. Десь валяється старий CD плеєр там виходи без підсилення хочу з нього попробувати записати, і ще, у самого магнітофона попередній підсилювач, який як я розумію при відтворенні ніяк не обійти а яку гучність виставляти при відтворенні теж не дуже розумію, у мене магнітофон підключений до стрімера який теж має попередній підсилювач а далі все до інтегральника, виходить сигнал йде через три попередні підсилювачі магнітофон-стрімер-інтегральник а тоді, вже підсилюється теж питання наскільки це погано чи ні? А можливо хтось у Львові має хороший і налаштований магнітофон і займається записом?
- Fisha
- Риба
- moeller
- слухач
Рекомендую обійти різні «посередники»тракту стрімери , якщо кінцевий інтегральник , тоді з лінійного виходу на нього . А для чого ви через попередник підключали?Andron6630 писав: ↑04 листопада 2024, 01:21 Нарешті закінчилась епопея з ремонтом мого магнітофона Revox A77, трохи розтягнулось у часі, бо після того як магнітофон приїхав з ремонту і попрацював півтори години здох один індикатор рівня запису а коли я його відкручував і відпаював від тряски перестав працювати і інший(. Індикатори були зняті, відпаяні і поїхали назад на ремонт, один майстру вдалось відремонтувати а інший замінив на бу, далі вже я сам встановлював назад і бавився з калібровкою. Після ремонту магнітофон працює дуже плавно, головки відшліфовані, ролик проточений всі перемикачі і реле відчинені і тд, одним словом Сергій з Чернівців майстер своєї справи і хороша людина, трохи задовбував його запитаннями і різний час доби). Ще заодно прикупив у нього дві хороші стрічки і повикидав усе 'дрантя' яке у мене було, магнітофон відтворює дуже гарно, Сергій позаписував мені трохи на ці стрічки. А у мене щось із якісним записом не дуже виходить, правда записував з стрімера у якого є попередній підсилювач і виставляв сигнал на максимум і трохи запис вийшов з перегрузом, ще маленькі індикатори не дуже зручні, сьогодні попробував виставив сигнал на 50% і запис вийшов значно кращий але все одно трохи не дотягує до того, що записав Сергій,. Десь валяється старий CD плеєр там виходи без підсилення хочу з нього попробувати записати, і ще, у самого магнітофона попередній підсилювач, який як я розумію при відтворенні ніяк не обійти а яку гучність виставляти при відтворенні теж не дуже розумію, у мене магнітофон підключений до стрімера який теж має попередній підсилювач а далі все до інтегральника, виходить сигнал йде через три попередні підсилювачі магнітофон-стрімер-інтегральник а тоді, вже підсилюється теж питання наскільки це погано чи ні? А можливо хтось у Львові має хороший і налаштований магнітофон і займається записом?
На мою думку і з много досвіду ще краще , якщо підсилення йде через інтегральник обійти в схемі всі терморблоки. Я таке робив в свому ламповому дінако.
Магнітофон відстроєний є і не один , буду мати час на пробу щось якісне запишу. Плівка потрібно щоб була хороша бажано нова ртм лпр 35 , тоді результат буде хороший , бо б/в то лотерея , треба в них добре розбиратися, залежить від зберігання, бренду, і на якому апараті її крутили . В вас до речі на скільки доріжок 4 чи дві Ревокс?
-
Підключав через стрімер бо у системі є саб а у стрімері є вихід на сабвуфер, хочу ще попробувати записати з чогось без підсилення на виході, тут ще такий момент, що сам магнітофон немає лінійного виходу, тільки підсилений, а на який показник виставляти ручку гучності при відтворенні?
Плівка якісна максел юд, якщо не помиляюсь, на вигляд стан нової, і наній був якісний запис, є з чим порівняти бо далі сам пробував щось писати. Магнітофон 4 дороги.
Плівка якісна максел юд, якщо не помиляюсь, на вигляд стан нової, і наній був якісний запис, є з чим порівняти бо далі сам пробував щось писати. Магнітофон 4 дороги.
- moeller
- слухач
Чесно кажучи, з стрімерами і тим більше саббуферами досвіду не маю ніякого, на рахунок виходу , те що в ревоксі він регульований це не має значення, можете його виставити на позначці середина .На рахунок плівки Максел уд без питань хороша плівка, тільки я мав на увазі все залежить як вона використовувалася і зберігалася. Якщо наприклад господар її бувший мав тіак 2000 , він з нею поводився «ніжно» , а якщо мав тандберг 20, Акай , чи Ревокс (не а700) , тоді всяко може бути
.Тим більше на запис особливо 4-х доріг плівка має бути ідеально рівна, на 2 дороги це вже не так важливо за рахунок площи . Ну це таке не переймайтеся, може і вона у вас дійсно хороша, я так сказав на майбутнє для інформації.

-
- Yuri S
- ветеран
Может есть у кого пара глухонерабочих индикаторов от ревокс а77 на отдачу с нормальной косметикой стекла?