Все про котушечники

Обговорення аудіо апаратури та компонентів
Noraez
учасник
Пости в темі: 1
Подякував: 125 разів
Подякували: 90 разів

Re: Все про котушечники

Непрочитане повідомлення Noraez »

привіт ріловодам
отаке знайшов на місцевому олх-сі, кажуть нові, може тре кому? пишіть в приватні
i4754991708.jpg
i4761490196.jpg
i4961571506.jpg
Mnemonik
учасник
Пости в темі: 22
Подякував: 507 разів
Подякували: 204 разів
Вік: 57

Re: Всё о катушечниках

Непрочитане повідомлення Mnemonik »

moeller писав: 23 червня 2024, 15:07 Замовив в знайомого teac rec/play професійного рівня котрі стояли в таскам бр 20. Шукав головки відтворення метелики , які комплектувалися з Lyrec Frida 1 і Fred четвертої серії , але марно , дуже рідко можна зустріти .Так , що транспорт є , головка також , далі буду експерементувати :pardon:
Експерименти з головками від BR20 та ламповим УВ будуть офігєнно захоплюючими, пізнавальними... і матимуть абсолютно непередбачуваний результат. Вам вище побіжно порадили використати високоіндуктивні/високоомні головки, які використовувалися в лампових магнітофонах. На Ebay ще можна щось знайти. Є ціла номенклатура головок Нортронікс, які спеціально випускалися для заміни оригінальних в різних магнітофонах лампової ери.
... І, мені здається, дарма Ви досліди з Нагри почали...
З повагою.
moeller
учасник
Пости в темі: 93
Подякував: 248 разів
Подякували: 184 разів

Непрочитане повідомлення moeller »

Дякую за відповідь . Все , що я задумав залишається в силі , тільки є одна значна зміна , підсилювач для головки буде транзисторний стерео від нагри 4s -sj. Він буде безпосередньо в апараті , але якщо щоб не змінюва ти аутентичність головки відтворення і запису з власними компонентами , то як варіант буде в корпусі синхронізатора nagra slo .Мені знається, що по дизайну в парі можливо хороший варіант . На рахунок, того , що не радите експерименти робити з нагрою , то таке , я продавати не збираюся , на мій погляд з моно варіанта зробити стерео і під 10.5 катушки буде хороший результат , тим більше, що комплектуючі не бюджетні , а професійного рівня . Дещо виникла пауза, цю нагру 4.2 , що на фото вирішив лишити як була з заводу, купив другу 4 L, в очікуванні , з нею і планую робити експеременти, в темі згодом напишу.
Andron6630
Пости в темі: 14
Подякував: 1 разів
Подякували: 4 разів

Непрочитане повідомлення Andron6630 »

Доброго дня, підкажіть будь ласка хорошого майстра по ремонту та налаштуванню Revox A77, бажано м.Львів
moeller
учасник

Andron6630, на жаль я у Львові не знаю , є один майстер в Городку, якщо потрібно в нашому районі . Я відправляю майстру в Дніпро , він вже 3шт а 77 налаштував, є в Одесі хороший спеціаліст . Який недолік в вашому а 77? Один плюс , що він простий і надійний, та й з запчастинами немає проблем :)
Andron6630

Дуже дякую за відповідь, до Городка набагато ближче переїхатись ніж у Дніпро). Недавно купив як повністю справний revox a77 mk4, і головки у хорошому стані не стерті з слів продавця тільки замінити пасік на лічильник, вже тільки перед самою відправкою мені, продавець згадав, що при перемотці трошки інколи кидає петлю, і весь час горять лампи на автостоп, це мій перший котушечник, до недавна взагалі не мав поняття що це таке, але глянув одним оком по форумах і ебей, що досить простий і є купа донорів. Після години роботи згорів конденсатор або конденсатори rifa на платі керування двигунами, магнітофон задимів і взагалі перестав працювати. Завдяки ютуб і форуман конденсатори замінив 4шт і магнітофон ура запрацював, з автостопом і пасіком теж розібрався. Тепер по проблемах, гальма не працювали взагалі, але знову таки завдяки ютуб і форумам і заміні пружин добився що гальма тепер тільки деколи кидають петлю але все одно не можу повністю нормально налаштувати, а те що головки гарно виглядають то виявляються вони стерті майже в 0, теж вичитав на форумах допустимі межі площини контакту. У підсумку, потрібно налаштувати гальма, зняти ачх чи ті головки ще трохи живі і налаштували а можливо шліфанути головки, на слух пише відтворює +- один в один, ще дуже не подобається важіль, що відводить плівку від головок дуже скаче при перемотці напевно послабла пружина, пробував ставив сильнішу, тоді потрібно регулювати силу прижиму ролика. Ух щось вийшло дуже багато тексту. Одним реченням, потрібно повну капітальну профілактику з налаштуванням а і ще один регулятор переключення режимів трохи потріскує.
Yuri S
ветеран
Пости в темі: 65
Подякував: 2684 разів
Подякували: 1826 разів
Вік: 58

Непрочитане повідомлення Yuri S »

Приємно було читати.
Може все ж таки самому його розібрати, почистити та змастити?
В мене приятель всього боявся, збирався заплатити за ремонт.... Я йому дещо підказав, дещо показав трохи, ютуб останнє... так він пише вже що сам відремонтував юпітер 202 і електроніку, і механіку....
Скільки щастя було в нього....
Делить по честному - поровну не получится (с)
moeller
учасник

Andron6630, трохи не повезло в вашому випадку, продавець запевнив , що повністю справний апарат , а тут такі проблеми. Можливо і таке , що збіг обставин, Ревоксу потрібно було час від часу ТО , і вилізли всі болячки зразу. Я колись свій мк 4 купляв років 10 назад в Харкові, продавець казав що там все Ок, так і було , ніяких проблем, єдине, за довгий час сталася поломка, в двигуні поплила швидкість раптово. Причина не відома була, а його років 3 ні разу не включав, може це вплинуло . Але простіше було поміняти плату двигуна, купив недорого. На рахунок вашого, петля при зупинці, зрозуміло це потрібно регулювати тормоза . Це зайняття буває і довготривале , але як правило приносить успіх. Я мк 2 ревоксі два дні регулював натяг пружин тормоза, постійно якісь проблеми, особливо коли одна катушка алюмінієва а друга пластик.Різкий тормоз погано для плівки , потрібно різні варіанти пробувати.На рахунок стійки, яка відводить плівку при перемотуванні, зауважив також , що вона рухається , і це не одиночний випадок, в стані нового магнітофона як вона себе поводила не скажу , ревокси придбав б/в.Але , якщо це недолік а77, то в pr 99 цього не зауважив .
Налаштування звісно потрібно в майстра за допомогою тест плівок і обладнання . Ще ви писали за головки, в не прихильник шліфовки головок, це так на продаж піде, для себе краще нові , і буде вам надовго. Мені якось недавно показували в продажу нові 2трекові і хтось продавав 4х в Україні .
В вас до речі який апарат, на 2чи 4 доріжки ?
І часом не з Долбі ? В мене мій колега рік назад уЛьвові такий продав 2дор, але головки там були ідеальні .

.
moeller
учасник

Yuri S писав: 19 серпня 2024, 12:19 Приємно було читати.
Може все ж таки самому його розібрати, почистити та змастити?
В мене приятель всього боявся, збирався заплатити за ремонт.... Я йому дещо підказав, дещо показав трохи, ютуб останнє... так він пише вже що сам відремонтував юпітер 202 і електроніку, і механіку....
Скільки щастя було в нього....
Я колись мав в юності Юпітер 203 , всю механіку знав на память, постійно його розбирав, перепаював головки :)
Сама більша в ньому проблема була гул проміжного ролика , гудів як трактор, тихо магнітофон не послухаєш , потрібно було трохи гучність прибавити :biggrin:
Andron6630

Revox a77 mk4, чотири дороги, теж думав що осилю сам, але на жаль як виявилось немає ні досвіду ні часу з терпінням) до нього, та і нормально налаштувати навіть не маю чим, купив на олх ніби хорошу плівку з хорошим записом, плівка вся злипалась, це дійшло до мене черкз деякий час бо почала гуляти швидкість і перемотка підбуксовувати, спочатку подумав знову щось з магнітофоном, азапис теж так собі, сам записав на на цьому ревоксі краще і не зрозуміло у чому причина, чи мій розстроїний чи той що писав на настроєний. Кажу ніколи не мав справи з котушечниками, зараз потрохи пізнаю в процесі але зробив висновок, що напевно потрібно кваліфікованого спеціаліста щоб його довів а тоді вже я з ним бавився. А скажіть будь ласка ща того майстра що в Городку? Чи краще зразу у Дніпро? У Львові порадили одного але щось місяць ніяк не може взяти на ремонт або не хоче.
Востаннє редагувалось 19 серпня 2024, 22:10 користувачем Andron6630, всього редагувалось 1 раз.
moeller
учасник

Андрон, скажу правду, сама велика помилка і водночас розчарування , коли купити плівку , яка вже непотріб . Але деколи трапляються такі покупці, котрі хочуть перш за все , щоб ціна була низька і плівка»фірмак» :)
Це сама більша помилка яка може бути, особливо в тих людей котрі хочуть стати вперше власниками котушкових апаратів . Моя порада купіть і ніколи не пожалієте нову плівку RTM lpr90 наприклад і ви все зрозумієте , щоб багато не писати . За те , що маже, сипеться , рівень не держи, провали , потворення можете зразу забути . Імпортні плівки з 80-Х є також дуже хороші , але і вартують грошей , тому зазвичай шукають дешево, і гроші викидають на мусор .
На рахунок майстра, в Городку , є в Чернівцях карман майстер по ревоксах, клієнти кому вони робили хорошої думки , але мені не приходилось їм відправляти, в мене обслуговує свій майстер з Дніпра я задоволений . Якщо вам не горить можете до нього звернутися, я впевнений , що він вам допоможе :drinks:
moeller
учасник

До речі, писав, що можливо підсилювач відтворення буде транзисторний від нагри 4 s j ,і цьому корпусі , що на фото , але беру всі слова назад і повертаюся до початкової задумки , буде окремий ламповий і не важно в якому корпусі . Я один такого послухав , дуже приємні враження :good2:
57B5AACF-AB7B-40FA-8748-F7637A3FEDED.jpeg
Andron6630

Дякую за пораду по плівці, вже десь сам до такого піджоджу бо маю кілька старих плівок і бачу навіть на свій дилетанський погляд, що вони ніц не варті. Сергій 0673742339 Чернівці, такого майстра порадила мені людина з олх у якого купляв катушки і має на продаж кілька магнітофонів, якщо не важко напишіть будь ласка контакти в Городок і Дніпро, попробую спочату з Городка, тут дороги 30хв з пересилками щось не дуже є настрій але якщо не буде виходу то прийдеться пересилати. Все одно щоб ставити на нього нову плівку потрібно відрегулювати гальма у мене коли мало плівки досить різко гальмує і напевно трохи деформує плівку а коли порівну на двох катушках тоді петля. По часу не терміново вже місяць стоїть без діла, до того місяц я трохи мучив його а він мене, хочеться щоб тільки зробили все в комплексі і якісно.
moeller
учасник

Забув написати плівку rtm сміло можете купляти в Інтернет магазині stereolife.ua в Києві. А цю, що ви купляли я думаю в Олексія з Вознесенська і він дав номер Сергія . Я його добре знаю .Добре пізніше пошукаю з Городка номер і відправлю в особисті повідомлення . Ви самі звідки?
Andron6630

Проживаю у м.Львів, а Городок надіюсь Львівської області?) Олексія з Вознесенська порадив інший знайомий як продавця хорошої плівки, катушки купляв у Сергія з Хмельницького у нього на олх дуже багато котушок, плівок і квлька магнітофонів він і порадив Сергія з Чернівців як майстра, так Ви якраз цього Сергія з Чернівців і знаєте? Уже розмовляв з ним по телефону і він склав враження хорошого майстра, по телефонній розмові), ще телефонував по оголошеннях ремонту на олх і у мене склалось враження, що я знаю навіть трошки більше, що стосується котушечних ревоксів, від тих майстрів, що пропонують свої послуги.
moeller
учасник

Знаю і Сергія з Хмельницького, катушки в нього також купляв, всі вони з хорошою репутацією .Городок Львівської обл.
Andron6630

Ок, супер, дякую, тоді попробую почати з Городка, якщо ні то у Чернівці до Сергія, він розказував що у нього є якесь обладнання для шліфовки головок, що зглажує тільки гострі кути а не знімає всю площину головки якщо шліфувати вручну, якщо я вірно зрозумів, а можливо і не доведеться нічого шліфувати, якщо ачх нормальна, для мене послухати +- раз на тиждень думаю має вистачити ще на довго, тому і хочу комплексного ремонту а не тільки щось мінімально підкрутити
moeller
учасник

Хто вам казав що потрібно головки шліфувати ? Навіть при візуальній спрацьованоств вони ще досить добре відтворюють і пишуть по двох каналам , не спішіть .
Andron6630

За що і мова, щоб для початку зняти параметри а потім щось робити.
spiridon
ветеран
Пости в темі: 11
Подякував: 1556 разів
Подякували: 5820 разів
Вік: 68

Непрочитане повідомлення spiridon »

Если дружите с паяльником ,прежде чем что то делать ,надо заменитьвсе конденсаторы Рифа ,их там штук 8 ,потом желтые Фрако ,потом три шт которые идут на питание моторов ,если тормоза изношены то регулировать будет сложно ,там практически нет маневра ,головы не давайте шлифовать ,бо им будет капец,если стойки подпиляны ,можно их развернуть другим боком,ну а настройка если нет спецлент и приборов ,то только к мастеру и пусть предварительно покажет что у него есть :biggrin:
Andron6630

З паяльником не дуже дружу, але акщо якась не дуже складна робота, то можу зробити, rifa замінив їх там 4шт ну а решта конденсаторів напевно варта подивитись якісь параметри перед заміною, ще пишуть на форумах, що проблема усіх ревоксів підстроєчні потенціометри, які з часом закисають а далі розвалюються їх там 16шт, дрібна пайка їх акуратно напевно не зможу пропаяти, якщо взагалі на платі дороги не повідвалюються навіть боюсь чіпати та й знову повертаємось до того що це мк4, трохи свіжіший можливо не все так погано, гальма не є дуже зношені, без проблем виставив навіть кращий момент як у мануалі, але не можу добитись синхронності роботи, а на рахунок кваліфікації майстра, тому і звернувся сюди за порадою
Fisha
Риба
Пости в темі: 24
Подякував: 1496 разів
Подякували: 4232 разів

Непрочитане повідомлення Fisha »

Andron6630 писав: 19 серпня 2024, 15:46 купив на олх ніби хорошу плівку з хорошим записом, плівка вся злипалась,
максела як бруду, можливо не вічна плівка, але в мене з 150 тільки одна була брак
і нові, і уживані
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... s=2&_dmd=2
Andron6630

Купляв плівку не макселл а басф :blush: , продавець говорив дуже хороша), у кожній новій справі напевно більшісь має пройти купу грабель, якщо немає поняття і не знаєш кого слухати.
Yuri S
ветеран
Пости в темі: 65
Подякував: 2684 разів
Подякували: 1826 разів
Вік: 58

Непрочитане повідомлення Yuri S »

Andron6630 писав: 20 серпня 2024, 17:12 Купляв плівку не макселл а басф :blush: , продавець говорив дуже хороша), у кожній новій справі напевно більшісь має пройти купу грабель, якщо немає поняття і не знаєш кого слухати.
Звідки продавець та як звати?
Делить по честному - поровну не получится (с)
Andron6630

Знайомі порадили по місцю, для того щоб робити якісь експертні оцінки магнітофон має бути налаштований і повністю робочий , а він такий ще поки не є, коли спеціалісти доведуть його, тоді можна буде щось оцінювати і розголошувати
Відповісти

Повернутись до “Аудіотехніка”