Все про котушечники

Обговорення аудіо апаратури та компонентів
moeller
учасник
Пости в темі: 93
Подякував: 248 разів
Подякували: 184 разів

Re: Всё о катушечниках

Непрочитане повідомлення moeller »

Yuri S , пробував постійно , апарат технічно і відносно використання в стані нового, ніхто головки не крутив . Пробував і в реверсі стирати , там вже друга головка стирання , так само . На звичайного типу плівки стирає без проблем, неважно яка товщина чи 27чи 50мікрон.
Я зрозумів ваше питання, що може трохи не співпадати по висоті головки стирання і відтворення і тому відчутно якісь моменти старого запису. Я вчора спеціально провірив стерти відрізок цієї плівки ЕЕ на ревоксі 99, а там ГС (full track), тобто повністю на всю ширину. І що думаєте :) , ця сама картина, не вдається стерти повністю на ноль . Цікаво може є в когось плівки типу ЕЕ , як вони себе ведуть . Не думаю, що виробники не подумали над тим питанням . Можливо партія максела якась попалась, або як приклад з довгим зберіганням плівки втрачається здатність відносно стирання попереднього запису. Це так само як нанести якимось фломастером на поверхню покриття, а якість видалення залежить особливо від часу.
Дмитрий Медведев
ветеран
Пости в темі: 4
Подякував: 4025 разів
Подякували: 15752 разів
Вік: 64
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення Дмитрий Медведев »

moeller писав: 16 травня 2024, 06:29 приклад з довгим зберіганням плівки втрачається здатність відносно стирання попереднього запису
Остаточное намагничивание.?
Как в кинескопном телевизоре - остатки статичной картинки
ATL, Cabasse, Octave, Audia Flight, TRI, Oyaide, Acoustic Revive, Audio Replas, fo.Q, Sforzato, Melco, SAEC
Yuri S
ветеран
Пости в темі: 65
Подякував: 2684 разів
Подякували: 1826 разів
Вік: 58

Непрочитане повідомлення Yuri S »

Намагниченность ленты падает со временем, особенно в хромовых.
А что там с напряжением в сети?
Опять же - на слух может и слышно плохое стирание, а с заявленными децибелами уровня стирания всё ОК.
Но я бы подкрутил питание на стирании. Постараюсь попробовать на днях дополнительный трансформатор для стирающей головки. Если получится, то это будет самое простое решение. Может быть понадобятся ещё радиаторы на транзисторы генератора. Все-таки мощщи будет больше выкачиваться из него.
Делить по честному - поровну не получится (с)
Тібетський Ламер
слухач
Пости в темі: 3
Подякував: 480 разів
Подякували: 661 разів
Вік: 51

Непрочитане повідомлення Тібетський Ламер »

Хм... ніби не хром, а феррооксид вважається низькокоерцетивним. Знову ж таки, копір-ефект здебільшого проявляється на хромі, що хоч і побічно, але свідчить про його вищу коерцетивність.
Клею дурня. Якісно, професійно, недорого. У вихідні та святкові дні знижка!
moeller
учасник

Планую встановити окремий , окремим блоком,ламповий підсилювач до головки відтворення. Транспорт очікую , це буде награ 4.2 , головку ще не підібрав , але в пошуках 2-х канальної з двома широкими доріжками типу Din , або може з nab щось хороше . Вона замінить третю як для мене не потрібну головку синхронізації типу pilot . Хтось мав справу з окремими підсилювачами відтворення котрі приймали сигнал прямо з головки ? Знаю, в деяких старих лампових підсилювач навіть був перемикач head для підключення сигналу з головки, і всвою чергу з лампових маннітофонах був вихід прямо з головки , сам бачив в тандбергу і ампекс . Може в чомусь помиляюся або не правильно володію інформацією , то поправте . Дякую.
Bonex
Пости в темі: 5
Подякував: 83 разів
Подякували: 10 разів

Непрочитане повідомлення Bonex »

Обратитесь к SVS, он делал корректоры с возможностью работы как Усилитель Воспроизведения.
VOVA-76
учасник
Пости в темі: 2
Подякував: 148 разів
Подякували: 358 разів
Вік: 47

Непрочитане повідомлення VOVA-76 »

moeller писав: 16 червня 2024, 17:14 Хтось мав справу з окремими підсилювачами відтворення котрі приймали сигнал прямо з головки ?
Я слушал у знакомого два таких магнитофона.
Один был Фостекс . Провод с головы был выведен напрямую на ламповый предусилитель, и магнитофон работал только как привод.
К сожалению, не было возможности послушать "до и после" , но говорят ,что разница большая.
Только надо учитывать вых. сопротивление головки, а то первая попытка с этим фостексом была неудачная, пришлось менять голову.
Второй Ампекс , с своими родными ламповыми предусилителями ,в виде моноблоков.
Звук очень хороший !
У этого знакомого был еще какой то Краун, в стоке, с транзисторным предом . Так он против "ламповых" вообще не играл, от слова совсем.
Может дело было в уровне самого предусилителя, или магнитофона ,и транзистор тут не виноват.
SVS
ветеран
Подякував: 2491 разів
Подякували: 2793 разів
Вік: 65
Контактна інформація:

Непрочитане повідомлення SVS »

moeller писав: 16 червня 2024, 17:14 Хтось мав справу з окремими підсилювачами відтворення котрі приймали сигнал прямо з головки ?
https://sound-design-atelier.com/preamplifier-5

Практично у всіх магнітофонів, незалежно лампових чи транзисторних, АЧХ формувалася за рахунок зворотнього звязку. В ті часи не ганялися за пасивними корекціями чи підсилювачами в класі А. А пасивне формування АЧХ дає зовсім інше звучання.
moeller
учасник

VOVA-76 писав: 16 червня 2024, 18:27
Я слушал у знакомого два таких магнитофона.
Один был Фостекс . Провод с головы был выведен напрямую на ламповый предусилитель, и магнитофон работал только как привод.
К сожалению, не было возможности послушать "до и после" , но говорят ,что разница большая.
Только надо учитывать вых. сопротивление головки, а то первая попытка с этим фостексом была неудачная, пришлось менять голову.
Второй Ампекс , с своими родными ламповыми предусилителями ,в виде моноблоков.
Звук очень хороший !
У этого знакомого был еще какой то Краун, в стоке, с транзисторным предом . Так он против "ламповых" вообще не играл, от слова совсем.
Может дело было в уровне самого предусилителя, или магнитофона ,и транзистор тут не виноват.
VOVA-76 Дякую за цікаву інформацію , знав , що є
на форумі користувачі , котрі розуміють , що я мав на увазі . Те , що були присутні при прослуховуванні даного типу короткого тракту, і вам сподобалося, це взагалі :good2:
До речі, що мене зацікавило такий експеримент :) , бо вже можна сказати майже все прослухав, побачив і «пощупав»», маю на увазі в якості магнітного запису . Згадав собі як майстер який мені обслуговує апаратуру Ігор з Дніпра розказував як він робив два проекти лампових підсилювачів відтворення, котрі знімали сигнал напряму з головок і до речі що співпало з вашими спогадами , один для ампекс другий для фостекс , що в свою чергу замовники залишилися дуже задоволені :)
moeller
учасник

SVS писав: 16 червня 2024, 18:36
https://sound-design-atelier.com/preamplifier-5

Практично у всіх магнітофонів, незалежно лампових чи транзисторних, АЧХ формувалася за рахунок зворотнього звязку. В ті часи не ганялися за пасивними корекціями чи підсилювачами в класі А. А пасивне формування АЧХ дає зовсім інше звучання.
SVS , дякую за пораду і що відгукнулися :drinks:
Дивився ваші роботи це вже серйозний рівень . Візуально робота як з заводу :good2: Я ще не завершив свою систему , надіюся , що буду рухатися і пробувати далі в порівнянні кінцеві компоненти вінілового тракту, тобто фоно коректор .
SVS
ветеран
Контактна інформація:

moeller писав: 16 червня 2024, 22:31
Дивився ваші роботи це вже серйозний рівень . Візуально робота як з заводу :good2: Я ще не завершив свою систему , надіюся , що буду рухатися і пробувати далі в порівнянні кінцеві компоненти вінілового тракту, тобто фоно коректор .
Тому, що воно і робиться в заводських умовах.
Фонокоректор там також є.
moeller
учасник

SVS , дійсно видно, що якість виконання дуже висока, вдома на коліні складно :) На рахунок коректорів маю на увазі , хочу спочатку плінт замовити а потім коректор, все здається вже є . Ще питання до вас, а на заводі можуть зробити виріб , де лицева панель з алюмінія ? Не хочеться в китайців замовляти :nea:
На рахунок головки, згадав собі , що колись мій хороший знайомий мав запасні нові головки від таскам бр 20 , і думав можливо продати.. Головки play/rec , є в наявності в нього , так що одну треба придбати . Головки професійного рівня, звук чудовий ,таскам бр 20 є в колекції . Ще яка перевага в головки, невеликі розміри, що дає перевагу для встановлення . Головки штудер/Ревокс доволі широкі , цей варіант в мене зразу відпав.
Yuri S
ветеран
Пости в темі: 65
Подякував: 2684 разів
Подякували: 1826 разів
Вік: 58

Непрочитане повідомлення Yuri S »

Как ни крути, а для лампового усилителя воспроизведения нужна либо голова с высоким выходом, то бишь высокоиндуктивная, или повышающий трансформатор.
А так, помню даже транзисторный LEAK 30 на германии был с УВ на борту, но опять же для голов с высоким выходом.
Делить по честному - поровну не получится (с)
SVS
ветеран
Контактна інформація:

Найбільш відомий серед любителів иагнітного запису зовнішній підсилювач відтворення https://doshiaudio.com/portfolio-items/ ... amplifier/. Є ще багато інших, але не такі розпіарені. Ціна близько 20 тис. дол.

Зараз є проблеми з придбанням магнітних головок, не знаю чи хтось їх знову почав виробляти, але ще недавно їх ніхто не робив, тому треба орієнтуватись на апарат, який буде добре працювати з широкою їх номенклатурою.
Практично всі лампові апарати цього призначення мають напівпровідникові поперелні підсилювачі, які використовують для зменшення рівня шуму у вихідному сигналі.
SVS
ветеран
Контактна інформація:

moeller писав: 16 червня 2024, 23:16 Ще питання до вас, а на заводі можуть зробити виріб , де лицева панель з алюмінія ?
Що вирішим, те і зроблять. Жодних проблем. На фото приклади, в моїх темах є інші фото.
Вкладення
b.jpg
b.jpg
koba
ветеран
Подякував: 3812 разів
Подякували: 3660 разів
Вік: 55

Непрочитане повідомлення koba »

SVS, ручки це суцільний жах - відчуття, наче повернувся у срср

MCamp.jpg
Зе: вы сделали это вместе!
SVS
ветеран
Контактна інформація:

Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову.
koba
ветеран
Подякував: 3812 разів
Подякували: 3660 разів
Вік: 55

Непрочитане повідомлення koba »

Не зовсім - просто під час обговорення був люб'язно відправлений адміністрацією у бан
SVS писав: 17 червня 2024, 09:49 Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову.
Добра відмазка щоб нічого не робити.
Але, беручи до уваги вашу наполегливість у цьому питанні - пофіг
Зе: вы сделали это вместе!
jra7
слухач
Пости в темі: 1
Подякував: 230 разів
Подякували: 189 разів

Непрочитане повідомлення jra7 »

Якщо є щось показати своє зроблене , а так безпідставне критиканство ! ІМХО
Karmadon
Karmadon
Пости в темі: 1
Подякував: 7152 разів
Подякували: 13072 разів
Вік: 59

Непрочитане повідомлення Karmadon »

Правила форуму.

5. Флейм та флуд у тематичних форумах.
VOVA-76
учасник
Пости в темі: 2
Подякував: 148 разів
Подякували: 358 разів
Вік: 47

Непрочитане повідомлення VOVA-76 »

moeller писав: 16 червня 2024, 22:22 Згадав собі як майстер який мені обслуговує апаратуру Ігор з Дніпра розказував як він робив два проекти лампових підсилювачів відтворення, котрі знімали сигнал напряму з головок і до речі що співпало з вашими спогадами , один для ампекс другий для фостекс , що в свою чергу замовники залишилися дуже задоволені
Не думаю что это совпадение :)
Мой знакомый, у которого я эти магнитофоны периодически слушаю, тоже живет в Днепре :)
Мастер вроде адекватный, по крайней мере ,очень помог моему знакомому. И вроде не дорого.
И у него есть схема преда Ампекс, если что :)
К сожалению, в магнитофонах ,я почти ничего не понимаю ( в подростковом возрасте у меня был Иссык Куль :) )
Но опыт прослушивания, меня настолько впечатлил, что я поглядываю "одним глазом", на магнитофоны.
moeller
учасник

VOVA-76 писав: 17 червня 2024, 11:03
moeller писав: 16 червня 2024, 22:22 Згадав собі як майстер який мені обслуговує апаратуру Ігор з Дніпра розказував як він робив два проекти лампових підсилювачів відтворення, котрі знімали сигнал напряму з головок і до речі що співпало з вашими спогадами , один для ампекс другий для фостекс , що в свою чергу замовники залишилися дуже задоволені
Не думаю что это совпадение :)
Мой знакомый, у которого я эти магнитофоны периодически слушаю, тоже живет в Днепре :)
Мастер вроде адекватный, по крайней мере ,очень помог моему знакомому. И вроде не дорого.
И у него есть схема преда Ампекс, если что :)
К сожалению, в магнитофонах ,я почти ничего не понимаю ( в подростковом возрасте у меня был Иссык Куль :) )
Но опыт прослушивания, меня настолько впечатлил, что я поглядываю "одним глазом", на магнитофоны.
Якщознайомий з Дніпра тоді дійсно скоріш за все , ампекс про який ми обидва згадували саме він.Майстер говорив , що замовник з Дніпра :) , давно знайомі , цінує в звуці якість дуже високої якості :i_am_so_happy:
Fisha
Риба
Пости в темі: 24
Подякував: 1496 разів
Подякували: 4232 разів

Непрочитане повідомлення Fisha »

VOVA-76 писав: 17 червня 2024, 11:03 Мой знакомый, у которого я эти магнитофоны периодически слушаю, тоже живет в Днепре
доктор Кто? ;)

p.s.
дай Бог здоров'я майстрю Ігорю
сподіваюсь мій пред колись теж відремонтує :pardon:
moeller
учасник

Хочу продовжити тему про окремий ламповий підсилювач головки відтворення . Апарат приїхав , все повністю працює , недоліків і зауважень не замітив, єдине правий ролік при перемотці трохи шумить .З головками добрими зараз не густо , нові бувають рідко .Замовив в знайомого teac rec/play професійного рівня котрі стояли в таскам бр 20. Шукав головки відтворення метелики , які комплектувалися з Lyrec Frida 1 і Fred четвертої серії , але марно , дуже рідко можна зустріти .Так , що транспорт є , головка також , далі буду експерементувати :pardon:
На фото порівняння нагри з касетником накамічі , компактність і якість виконання вражає.
8B3DB6B3-697C-4707-8F75-5BB162415339.jpeg
Allmotors
новенький
Пости в темі: 14
Подякував: 133 разів
Подякували: 35 разів
Вік: 60

Непрочитане повідомлення Allmotors »

SVS писав: 17 червня 2024, 07:48 Найбільш відомий серед любителів иагнітного запису зовнішній підсилювач відтворення https://doshiaudio.com/portfolio-items/ ... amplifier/. Є ще багато інших, але не такі розпіарені. Ціна близько 20 тис. дол.
Такое ощущение, что Индикаторы переставили с какого-то старого UHER
Відповісти

Повернутись до “Аудіотехніка”