Дякую за відповідь. Втім, питання було більше про інформативність, яка дозволяє (або ні) робити правильні (або помилкові) висновки.
Наведений "графік АЧХ" викликав у мене деякі думки. Спробую, якщо можна, пояснити.
Нижче дві криві спектру частот двух копій Одного аудіофайла з різним рівнем деталізації інформації, що виводиться на екран/папір. Файл один, звук один, "малюнки" різні. Різниця на окремих частотах легко може відображатися (лише відображатися) як 20-30 dB.
Ще нижче - ті самі дві копії одного файлу, один рівень деталізації, просто трохи різний спосіб показу графіку. Детальність, інформативність засобу аналізу, спосіб показу інформації мають значення.
А тут приклад (лише приклад, не більше), як можуть відрізнятись спектр частот Оригіналу, який звучить, і Запису (те, що "чує" мікрофон в точці прослуховування). Приклад, що я навів це, звичайно, лише один з можливих варіантів аналізу. Але, як на мене, даних для роздумів, для висновків та прийняття рішень тут "трохи" більше. Є можливість поміркувати про переваги або недоліки АС, про переваги або недоліки приміщення, ще про щось...
Тому й запитав про рівень інформативності того, що застосовувалося в тому проекті.
Можливо, звичайно, професіонали мають на це інший погляд. Я то лише аматор. Я просто музику іноді слухаю...