Моя система та мій шлях (коротко): від блютуз-колонки до Linn + Gryphon
-
- Пости в темі: 18
- Подякував: 22 разів
- Подякували: 24 разів
Моя система та мій шлях (коротко): від блютуз-колонки до Linn + Gryphon
Доброго дня! Дуже радий, що знайшов цей форум. Сподіваюсь знайду однодумців, можливо менторів, у моєму швидко прогресуючому хоббі.
Вагався в якому розділі розпочати свою першу тему. Мабуть доцільніше було в «Питання від новачків», оскільки якісним звуком я цікавлюсь всього півтора року. Ще нещодавно я з превеликим задоволенням слухав музику з Youtube та Soundcloud через бюджетну блютюз-колонку, термін «HI-FI» асоціювався для мене лише з назвою русявої поп-групи, а еталоном звучання та омріяною покупкою слугувала почута і побачена у друзів Apple HomePod. Мій особистий шлях в Hi-Fi розпочався лише навесні 2023 коли знайомий «підігнав» мені перші акустичні системи - Dali Zensor 1 - котрі випадково опинилися в його власності після недобросовісних орендарів офісу, разом зі знівеченим приміщенням і твердим переконанням, що надалі договір оренди все таки краще оформлювати юридично.
Коли я забрав з Нової Пошти «калоночкі», як мені їх відрекомендував попередній власник, приніс їх додому і розпакував - то відразу був вражений. Щоправда мій подив був викликаний не якістю звучання цих датських «малюків», а неможливістю увімкнення їх в розетку, приєднання до ноутбуку і подальшого прослуховування музики з Ютюбу. Власне Youtube і прийшов на допомогу і поступово мій лексикон почав поповнюватись як вже чутими раніше термінами на кшталт «підсилювач» чи «аудіокабель» , так і екзотичними для мого вуха словесними конструкціями типу «тональний баланс», «глибина сцени» чи «макродинаміка». Разом з оновленням понятійного апарату квартира почала поповнюватись різноманітними «коробочками» з сумнівних категорій «кращий цап до 50 доларів» чи «вбивця флагманів» китайського виробництва. Виглядали і звучали ці девайси фактично однаково. Однаково кепсько.
Ситуація докорінно змінилась з Linn Sneaky DS. Разом з Dali Zensor 1 вони створили пару органічнішу ніж Адам та Єва. В квартирі зазвучала музика, а не звуки. Linn Sneaky DS спочатку виконував функцію стрімінгового підсилювача, аудіокомбайну. Пізніше, з апгрейдами системи, був розжалуваний до стрімінгового передпідсилювача, далі до транспорту і в решті решт ліг спочивати в шафу в очікуванні нового власника, пожиттєво отримавши від мене титул найкращого аудіодевайсу за співвідношенням ціна/якість.
Вибачте за довгий екскурс в історію мого аудіохоббі. Станом на сьогодні моя система складається з:
1. Джерело: Linn Akurate DS/3 Katalyst (корпус від старшої моделі, проте вся плата і нутрощі були апгрейднуті до версії DS/3 Katalyst DAC Architecture в 2018 році офіційно в Linn). Купив у дилера Linn в Швейцарії.
2. Підсилювач. Gryphon Tabu Dual Mono Integrated Amplifier. Купив у аудіофіла поважного віку у Франції. Повністю обслужений у французького дилера восени 2023 року.
3. Акустичні системи NHT C4 - підлоговий флагман NHT, «закритий ящик», дуже цікава акустика. Купив у знайомого в Києві.
4. Кабелі: силовий Audioquest NRG-5 (йшов у комплекті з Грифоном), міжблок - Linn Silver Interconnect (залишився з мого попереднього all-Linn сетапу), акустичний - Kudos KS-1 (теж відголосок періоду ліноманії).
Наразі системою задоволений, чого не скажу про акустику кімнати. Але остання досить компромісно виправляється функцією Linn Space Optimisation. Разом з тим розумію, що це не фінальна точка. Аудіофільський «сверьбьож» час від часу дає про себе знати, підбурюючи на вчинки від експериментів з розташуванням акустичних систем до бажання заміни останніх разом з кабелями, а то і квартирою)
Розумію, що для більшості старожилів форуму мій текст, як і шлях описаний в ньому буде виглядати потішно, а моя нинішня аудіосистема - іграшковою. Разом з тим хотів би знайти однодумців, особливо серед тих, хто має досвід користування будь-яким елементом з мого теперішнього сетапу. Насамперед цікавлять ваші думки про компоненти, поради стосовно кабелів. Можливо знайдуться люди, котрі підкажуть толкові акустичні системі, що чудово синергують з Gryphon Tabu/Linn Akurate DS/3 Katalyst. Короче кажучи - буду вдячний за будь-яку інформацію. P.S. Додаю фото свого теперішнього сетапу, а також моєї попередньої трійки all-Linn (Sneaky+Kinos+AV5105). Остання буде з радістю передана наступному власнику за адекватний прайс.
Вагався в якому розділі розпочати свою першу тему. Мабуть доцільніше було в «Питання від новачків», оскільки якісним звуком я цікавлюсь всього півтора року. Ще нещодавно я з превеликим задоволенням слухав музику з Youtube та Soundcloud через бюджетну блютюз-колонку, термін «HI-FI» асоціювався для мене лише з назвою русявої поп-групи, а еталоном звучання та омріяною покупкою слугувала почута і побачена у друзів Apple HomePod. Мій особистий шлях в Hi-Fi розпочався лише навесні 2023 коли знайомий «підігнав» мені перші акустичні системи - Dali Zensor 1 - котрі випадково опинилися в його власності після недобросовісних орендарів офісу, разом зі знівеченим приміщенням і твердим переконанням, що надалі договір оренди все таки краще оформлювати юридично.
Коли я забрав з Нової Пошти «калоночкі», як мені їх відрекомендував попередній власник, приніс їх додому і розпакував - то відразу був вражений. Щоправда мій подив був викликаний не якістю звучання цих датських «малюків», а неможливістю увімкнення їх в розетку, приєднання до ноутбуку і подальшого прослуховування музики з Ютюбу. Власне Youtube і прийшов на допомогу і поступово мій лексикон почав поповнюватись як вже чутими раніше термінами на кшталт «підсилювач» чи «аудіокабель» , так і екзотичними для мого вуха словесними конструкціями типу «тональний баланс», «глибина сцени» чи «макродинаміка». Разом з оновленням понятійного апарату квартира почала поповнюватись різноманітними «коробочками» з сумнівних категорій «кращий цап до 50 доларів» чи «вбивця флагманів» китайського виробництва. Виглядали і звучали ці девайси фактично однаково. Однаково кепсько.
Ситуація докорінно змінилась з Linn Sneaky DS. Разом з Dali Zensor 1 вони створили пару органічнішу ніж Адам та Єва. В квартирі зазвучала музика, а не звуки. Linn Sneaky DS спочатку виконував функцію стрімінгового підсилювача, аудіокомбайну. Пізніше, з апгрейдами системи, був розжалуваний до стрімінгового передпідсилювача, далі до транспорту і в решті решт ліг спочивати в шафу в очікуванні нового власника, пожиттєво отримавши від мене титул найкращого аудіодевайсу за співвідношенням ціна/якість.
Вибачте за довгий екскурс в історію мого аудіохоббі. Станом на сьогодні моя система складається з:
1. Джерело: Linn Akurate DS/3 Katalyst (корпус від старшої моделі, проте вся плата і нутрощі були апгрейднуті до версії DS/3 Katalyst DAC Architecture в 2018 році офіційно в Linn). Купив у дилера Linn в Швейцарії.
2. Підсилювач. Gryphon Tabu Dual Mono Integrated Amplifier. Купив у аудіофіла поважного віку у Франції. Повністю обслужений у французького дилера восени 2023 року.
3. Акустичні системи NHT C4 - підлоговий флагман NHT, «закритий ящик», дуже цікава акустика. Купив у знайомого в Києві.
4. Кабелі: силовий Audioquest NRG-5 (йшов у комплекті з Грифоном), міжблок - Linn Silver Interconnect (залишився з мого попереднього all-Linn сетапу), акустичний - Kudos KS-1 (теж відголосок періоду ліноманії).
Наразі системою задоволений, чого не скажу про акустику кімнати. Але остання досить компромісно виправляється функцією Linn Space Optimisation. Разом з тим розумію, що це не фінальна точка. Аудіофільський «сверьбьож» час від часу дає про себе знати, підбурюючи на вчинки від експериментів з розташуванням акустичних систем до бажання заміни останніх разом з кабелями, а то і квартирою)
Розумію, що для більшості старожилів форуму мій текст, як і шлях описаний в ньому буде виглядати потішно, а моя нинішня аудіосистема - іграшковою. Разом з тим хотів би знайти однодумців, особливо серед тих, хто має досвід користування будь-яким елементом з мого теперішнього сетапу. Насамперед цікавлять ваші думки про компоненти, поради стосовно кабелів. Можливо знайдуться люди, котрі підкажуть толкові акустичні системі, що чудово синергують з Gryphon Tabu/Linn Akurate DS/3 Katalyst. Короче кажучи - буду вдячний за будь-яку інформацію. P.S. Додаю фото свого теперішнього сетапу, а також моєї попередньої трійки all-Linn (Sneaky+Kinos+AV5105). Остання буде з радістю передана наступному власнику за адекватний прайс.
- The
- учасник
- Пости в темі: 8
- Подякував: 501 разів
- Подякували: 234 разів
Re: Моя система та мій шлях (коротко): від блютуз-колонки до Linn + Gryphon
Вітаю, друже! Заздрю Вам, Вас чекає ще безліч цікавих відкриттів. Від акустики кімнати до живлення системи та першого вата та різноманітних джерел. Наснаги і слухати постарших, але не усіх аудіофілів.
-
Дуже дякую! Розумію, що в мене ще багато відкриттів попереду і це не може не надихати. Якщо комусь буде цікаво дізнатись якусь інформацію про компоненти, котрі були чи є в мене в системі - теж запитуйте, не соромтесь. В описі профілю я вказав все, що в мене є в нинішньому сетапі і що було в попередньому. До попереднього сетапу нічого достойного уваги не було, все найцікавіше почалося з Linn. Окрім моїх компонентів слухав купу різного обладнання від Anthem, Naim, Musical Fidelity, Advance Paris, Yamaha, Marantz, NAD, Simaudio та ін. Звісно якоїсь вузької технічної інформації від мене навряд чи можна чекати в зв'язку з відсутністю компетенції. А от своєю емоційно окрашеною споживацькою думкою з радістю поділюсь.
- spiridon
- ветеран
- Пости в темі: 7
- Подякував: 1571 разів
- Подякували: 5868 разів
- Вік: 68
У меня Грифон в демо комнате лучше всего играл с акустикой фирмы Verity Audio ... я равнодушен к современной акустике ,но канадцы сумели сделать весьма впечатляющий ряд ак.систем ,но если слушаете тяжелые направления то это не то пальто....
-
Дуже дякую за інформацію. Слухаю різноманітні жанри, важкої і навіть екстремально важкої музики в плейлісті чимало.
P.S.Може кому цікаво буде - ось відео. Возив свій Gryphon Tabu + Linn DS Katalyst до знайомого майстра на діагностику після покупки. Підключав там до його Heco The New Statement. Звісно, що судити звучання по відео - то моветон. Проте опублікую для контенту.
P.P.S. Здається з Грифоном ігнорувати важкі жанри - то злочин)
- spiridon
- ветеран
Да ,тихий ужас ,это не хард ,это детские погремушки
-
Ще кому цікаво - ось коротке відео звучання попередньої системи: Linn Sneaky DS + Linn Kinos + Linn AV5105. Акустичні системи - NHT C4
- The
- учасник
Непогана роздільна серединка з верхньою частиною, але бас проблемний дуже. Вплив кімнати...Funkish писав: ↑30 вересня 2024, 22:38Дуже дякую за інформацію. Слухаю різноманітні жанри, важкої і навіть екстремально важкої музики в плейлісті чимало.
P.S.Може кому цікаво буде - ось відео. Возив свій Gryphon Tabu + Linn DS Katalyst до знайомого майстра на діагностику після покупки. Підключав там до його Heco The New Statement. Звісно, що судити звучання по відео - то моветон. Проте опублікую для контенту.
P.P.S. Здається з Грифоном ігнорувати важкі жанри - то злочин)
IMG_6696 (1).MOV
- spiridon
- ветеран
оценивать звучание системы по роликам -это дохлый номер и я бы посоветовал автору воздержаться запись видимо требует определенных навыков и соотв оборудования ...фото для ознакомления вполне достаточно ...у вас неплохая по удифильским меркам система ,вы ее строите под себя и свои личные вкусы ,зачем вам советы посторонних ? Каждый понимает концепцию по своему ,единого мнения нету и никогда в этой среде не было ,так что двигайтесь своим путем ,возможно проб и ошибок ,но это наше ж хоббм и тут все возможно ...
-
Дякую вам. Я просто для контенту виклав. Звісно, що записанане на смартфон відео звучання системи може мало розказати про реальний звук.spiridon писав: ↑01 жовтня 2024, 10:27 оценивать звучание системы по роликам -это дохлый номер и я бы посоветовал автору воздержаться запись видимо требует определенных навыков и соотв оборудования ...фото для ознакомления вполне достаточно ...у вас неплохая по удифильским меркам система ,вы ее строите под себя и свои личные вкусы ,зачем вам советы посторонних ? Каждый понимает концепцию по своему ,единого мнения нету и никогда в этой среде не было ,так что двигайтесь своим путем ,возможно проб и ошибок ,но это наше ж хоббм и тут все возможно ...
Стосовно гудіння басу - тут цікавий момент з особистим сприйняттям. В стрімерах Linn є функція Space Optimisation, на кшталт Dirac, Arc, Room Corection і тп. На відео система грає без неї. Ця функція дуже добре справляється якраз з ефектом гудіння. Вона працює з частотами нижче 100 Гц. Її налаштування та активація дійсно робить бас чітким і артикульованим, гудіння зникає повністю, відповідно і значно покращується ясність та чіткість в середньо- та високочастотному діапазоні. Але разом з тим звучання стає більш стерильним, зникає оцей "жирок", повнота в звуці. Я прекрасно усвідомлюю, що такий звук мабуть є більш точним і правильним, ближчим до оригіналу. Але особисто мені, на даному етапі, більше подобається без Space Optimisation, нехай і з гудінням на низькочастотному.
- Lecter
- учасник
- Пости в темі: 3
- Подякував: 354 разів
- Подякували: 144 разів
Более чем, я бы сказал, всего-то за полтора года від блютуз-колонки до Linn + Gryphon. Вот что значит оказаться в нужном месте в нужное время. А личный опыт ничем не заменишь, только путём проб и ошибок находится тот самый "свой звук".spiridon писав: ↑01 жовтня 2024, 10:27 у вас неплохая по удифильским меркам система,вы ее строите под себя и свои личные вкусы ,зачем вам советы посторонних ? Каждый понимает концепцию по своему ,единого мнения нету и никогда в этой среде не было ,так что двигайтесь своим путем ,возможно проб и ошибок
-
Дякую вам. Насправді півтора року, але не буду заперечувати, що досить форсовано) Дуже пощастило, що знайшлось на цьому шляху декілька дійсно толкових і захоплених людей, котрі допомогли скоригувати вектор розвитку. Ну і власний досвід, без нього ніяк.Lecter писав: ↑01 жовтня 2024, 11:59Более чем, я бы сказал, всего-то за полтора года від блютуз-колонки до Linn + Gryphon. Вот что значит оказаться в нужном месте в нужное время. А личный опыт ничем не заменишь, только путём проб и ошибок находится тот самый "свой звук".spiridon писав: ↑01 жовтня 2024, 10:27 у вас неплохая по удифильским меркам система,вы ее строите под себя и свои личные вкусы ,зачем вам советы посторонних ? Каждый понимает концепцию по своему ,единого мнения нету и никогда в этой среде не было ,так что двигайтесь своим путем ,возможно проб и ошибок
- spiridon
- ветеран
Раз вы выбрали такой вектор развития,то значит вы человек молодой относительно ,для многих коллег по цеху Такой вектор является тупиковым с их точки зрения ...все эти блудные игры с цифрой ,с высокотехнологичными усилителями ,а еще пихают класс Д,с резиновыми колонками с поразительно низкой чуйкой ,диковинными проводами приводят к мультиплизации процесса ,просто к красивой картинке ,подобной тому как рассматривать обложку глянцевого журнала с безумно красивой жопастой ланью,но по жизни тупой и ограниченной ...поэтому оставшиеся крупицы аналогового звука надо любить и беречь изо всех сил !
- Lecter
- учасник
- Пости в темі: 3
- Подякував: 354 разів
- Подякували: 144 разів
Виталий как всегда рубит с плеча. Но оно ж всё с годами приходит, смотри там лет через 15-ть и плавно к винилу с лампой придёт, всему своё время.spiridon писав: ↑01 жовтня 2024, 13:53 Раз вы выбрали такой вектор развития,то значит вы человек молодой относительно ,для многих коллег по цеху Такой вектор является тупиковым с их точки зрения ...все эти блудные игры с цифрой ,с высокотехнологичными усилителями ,а еще пихают класс Д,с резиновыми колонками с поразительно низкой чуйкой ,диковинными проводами приводят к мультиплизации процесса
-
- ветеран
- Пости в темі: 2
- Подякував: 3796 разів
- Подякували: 3192 разів
Gryphon красивий!
Ціна забута, якість залишається ... (Мішель Одіар "Les Tontons flingueurs")
-
О, так! Коли він приїхав і я його розпакував - то мало не запищав від естетичної насолоди. Звісно, справа смаку, але його дизайн - це 100% мій смак.
- Karmadon
- Karmadon
- Подякував: 7182 разів
- Подякували: 13143 разів
- Вік: 59
- Undertone
- слухач
- Пости в темі: 1
- Подякував: 5925 разів
- Подякували: 435 разів
- Вік: 46
Якщо з цією акустикою, то навряд це буде гарна ідея. 4 смуги, 86 Дб, 4-6 Ом.
Там дійсно грифон який потрібен.
- Fisha
- Риба
- Подякував: 1516 разів
- Подякували: 4271 разів
ширіки на папірі 50х років на підмагнічуванні і буде щастя (тимчасово)
- The
- учасник
Людина жестячок любить послухати, то певно не варіант з ширіками. Короткохідні коаксіали 15-дюймові (Альтек, Радіан, Б енд Сі, Бейма, Еміненс на нео магнітах чи інші), великі ящики швидше.
-
Ой, сподіваюсь, що пізніше) Треба з цього сетапу максимум витягнути. Та і дівчина скаржиться, типу техніка міняється так швидко, що вона ще попередню не навчилась включати, а вже нова)
- Karmadon
- Karmadon
- Подякував: 7182 разів
- Подякували: 13143 разів
- Вік: 59